ÇEREZ POLİTİKASI

Güncelleme Tarihi: 07.12.2020

İzzet Paşa Mahallesi Abide-i Hürriyet Cad. Biz Cevahir İş Merkezi Apt. No:158/4 Şişli/İstanbul adresinde faaliyet gösteren DCP Yönetişim ve Bilişim Teknolojileri Anonim Şirketi (DCP Trust) tarafından işletilen ve yönetilen dcptrust.com alan adlı internet sitesini (Site) ziyaret eden kişilerin (Ziyaretçi) ziyaretleri sırasında DCP Trust tarafından çerezler (Çerez/Çerezler) kullanılmaktadır. Bu Çerez kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) olmak üzere DCP Trust’ın tabi olduğu mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. DCP Trust, ilgili kişi hakkında elde ettiği kişisel verileri dcptrust.com/privacy-policy adresinde yer alan Gizlilik Politikası ve Kişisel Veriler Metni ile ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hükümlerine aykırı olarak başkasına açıklayamaz ve işleme amacı dışında kullanamaz.

Bu Çerez Politikası, Gizlilik Politikası ve Kişisel Veriler Metni’nin eki niteliğinde olup bu metinlerin ayrılmaz bir parçasını teşkil eder.

1. Çerez (Cookie) Nedir?

Çerez (Cookie) teknik iletişim dosyaları, bir internet sitesinin kullanıcısının cihazına veya ağ sunucusuna tarayıcılar aracılığıyla gönderdiği küçük metin (text) dosyalarıdır. Bu metin (text) dosyası tamamen kişiye özel olup; sadece bu kodu tanımlayan web sunucusu tarafından okunabilir. Kesinlikle bir virüs değildir. Çerezler Site’nin kişiyi daha sonra tanıyabilmesi içindir.

2. Çerez Kullanım Amaçları Nelerdir ?

DCP Trust, Site’de çeşitli amaçlarla Çerezler kullanmakta ve bu Çerezler vasıtasıyla kişisel verileri işleyebilmektedir. Bu amaçlar başlıca şunlardır:

  • Site’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek,
  • Site’nin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sunulan hizmetleri geliştirmek ve kullanım kolaylığı sağlamak,
  • Site’ye yeni özellikler sunmak ve sunulan özellikleri tercihlere göre kişiselleştirmek,
  • Site’nin, DCP Trust’ın ve Ziyaretçi’nin hukuki ve ticari güvenliğinin teminini sağlamak,
  • Ziyaret trafik istatistiğini oluşturmak (Site’nin ziyaret tarih ve saat bilgilerinin belirlenmesi),
  • Ziyaretçiler’in tercih ettiği hizmetlere göre önerilerde bulunmak (kullanım analizleri), ve
  • Site’den nasıl haberdar olunduğunu belirlemek.

3. Kullanım Bakımından Çerez Türleri

Kullanılması Zorunlu Olan Çerezler: Bu Çerezler, Site’nin düzgün şekilde çalışması için mutlaka gerekli olan çerezlerdir. Bu Çerezler’e, sistemin yönetilebilmesi, sahte işlemlerin önlenmesi için ihtiyaç duyulur ve engellenmesi halinde Site düzgün çalışamaz.

Analiz/Performans Çerezleri: Bu Çerezler, Site’nin işleyişinin analiz edilip anlaşılmasını ve Ziyaretçi ile etkileşime geçerek Site’nin geliştirilmesini sağlar. Bu Çerezler’in kullanımı engellenebilir.

İşlevsel ve Analitik Çerezler: Bu Çerezler Ziyaretçi’ye daha kolay ve gelişmiş bir kullanıcı deneyimi yaşatmak için kullanılan çerezlerdir. Önceki tercihleri hatırlamak, Site üzerinde yer alan bazı içeriklere rahatça erişilmesini sağlamak, Site’nin etkin şekilde kullanılması, Site’nin kullanıcı isteklerine cevap verecek şekilde optimize edilmesi ve ziyaretçilerin Site’yi nasıl kullandığı gibi işlevleri yerine getirir. Niteliği gereği bu türdeki Çerezler kullanıcı adı vb. kişisel bilgileri içerebilir. Bu Çerezler’in kullanımı engellenebilir.

Hedefleme/Reklam/Ticari Çerezler: Bu Çerezler, reklam içerikleri de dâhil olmak üzere, ilgi çekebilecek içeriklerin saptanarak sunulması için kullanılmaktadır. Kullanıcıların ilgi alanları ve seçimleri doğrultusunda hedeflenen ürün/içeriğe benzer nitelikli olanların sunulması ve daha gelişmiş, kişiselleştirilmiş bir reklam portföyü sunarak kullanım deneyimini artırmaya yarar. Bu Çerezler’in kullanımı engellenebilir. Ancak bu engelleme, reklam içeriklerini bütünüyle engellemeyecek; sadece kullanıcının ilgisini çekebilecek reklamlar yerine genel içerikli reklamlar sunulacaktır.

Flash Çerezleri: Site’de yer alan görüntü veya ses içeriklerini etkinleştirmek için kullanılan çerez türleridir.

Üçüncü Taraf Çerezleri: Site; üçüncü parti güvenilir, tanınmış reklam sağlayıcılarıyla çalışmaktadır. Üçüncü parti hizmet sağlayıcılar kullanıcıya özel reklamları sunabilmek için kendi Çerezleri’ni yerleştirmektedirler. Üçüncü parti tarafından yerleştirilen Çerezler Site’de ziyaretçilerin gezinme bilgilerini toplar, işler ve nasıl kullandıklarını analiz eder.

4. Saklandığı Süre Bakımından Çerez Türleri

Kalıcı Çerezler (Persistent Cookies): Kişinin bilgisayarında ve akıllı mobil cihazında kişi tarafından silinen veya belirli bir tarihe varlığını sürdüren çerezlerdir. Bu Çerezler, çoğunlukla kullanıcıların tercihlerini ve site hareketlerini ölçmek amacıyla kullanılır.

Oturum Çerezleri (Session Cookies): Bu Çerezler kullanıcının ziyaretini oturumlara ayırmak için kullanılır ve kullanıcıdan veri toplamaz. Bu Çerezler, kullanıcı ziyaret ettiği Site’de belirli bir süre pasif kaldığında veya Site’yi kapattığında silinir. Site’de üçüncü kişilerin hizmet sağlaması için ve bu hizmetlerin etkinliğini artırmak için yukarıda tanımlandığı üzere Hedefleme/Reklam/Ticari Çerezler kullanılır. Bu Çerezler, ziyaret edilen web sayfalarını ve siteleri hatırlayabilir ve başta kullanıcı cihazının IP adresi olmak üzere kişisel verileri toplayabilir. Site, bilgi toplamak, demografik verileri ve ilgi alanlarını hatırlamak, kullanıcıya hedeflenmiş reklamları sunmak, reklam gösterimleri ve ziyaret edilme sayısını belirlemek gibi durumlar için hem birinci taraf hem de üçüncü taraf çerezlerini kullanmaktadır. Site ziyaret edildiğine ve bu eklentiler kullanıldığında, Site doğrudan seçilen sosyal ağın sunucusuna bağlanır. Ardından, eklentinin sunduğu içerik doğrudan sosyal ağlardan web tarayıcısına iletilir ve ziyaret etmekte olunan web sitesine eklenir. Böylelikle ilgili sosyal ağ kullanıcıya ait verilere ulaşarak işleyebilir ve ilgili sosyal ağdaki hesaba ait verilerle birleştirebilir.

DCP Trust’ın sosyal ağların eklentiler aracılığıyla işlediği veriler üzerinde herhangi bir kontrolü yoktur. Sosyal ağların kişisel verilerinizi hangi amaçla, yöntemlerle ve süreyle işleyeceğine ilişkin daha fazla bilgi almak için ilgili sosyal ağlar tarafından yayınlanan kişisel veri politikaları dikkatlice incelenmelidir.

5. Site’de Kullanılan Çerezler

Çerez Adı Çerez Türü Kullanım Amacı
Google Analytics
  • İşlevsel ve Analitik Çerezler
  • Hedefleme/Reklam/Ticari Çerezler
Google Analytics, çerezleri ziyaretçilerin Site’yi nasıl kullandıklarını analiz etmek amacıyla kullanır. Site’nin kullanımıyla ilgili bilgiler (IP adresiniz dahil) Google LLC’ye (Google) aktarılabilmekte ve Google tarafından ABD'deki sunucularda saklanabilmektedir. Google bu bilgileri Site’nin kullanımın değerlendirmek, DCP Trust için Site faaliyetini derlemek ve Site faaliyeti ve internet kullanımıyla ilgili başka hizmetler sağlamak amacıyla kullanacaktır, fakat IP adresi Google tarafından depolanan diğer verilerle eşleştirmeyecektir. Google Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için şu adres ziyaret edilebilir: http://www.google.co.uk/intl/en/analytics/privacyoverview.html
Adobe Analytics
  • İşlevsel ve Analitik Çerezler
  • Hedefleme/Reklam/Ticari Çerezler
Adobe çerezleri, Site’nin kullanımın değerlendirmek, DCP Trust için Site faaliyetini derlemek ve Site faaliyeti ve internet kullanımıyla ilgili başka hizmetler sağlamak amacıyla kullanacaktır. Adobe Analytics çerez kullanımı hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki adresler ziyaret edilebilir: https://www.adobe.com/tr/privacy/policy.html

6. Çerez Kullanımının Kontrol Edilmesi

Tarayıcıların birçoğu başta Çerezler’i kabul eder şekilde tasarlanmıştır, fakat Çerezler’in gelmemesi, Çerezler gönderildiğinde ikaz verilmesi veya çerezlerin bilgisayarlarda saklanmaması istenirse bunları sağlayacak biçimde ayarlar değiştirilebilir, çerez kullanım tercihleri ayarlanabilir. Ziyaretçi veya kullanıcı, işbu ayarları değiştirmediği sürece çerez kullanımına açık onay vermiş olduğu kabul edilir. İnternet tarayıcılarının Çerez ayarlarıyla ilgili detaylı bilgi için aşağıdaki linkleri incelenebilecektir:

Belirli Çerezler’in kullanımı Site’nin doğru biçimde çalışması için zorunludur . Çerez kullanımının engellenmesi söz konusu olur ise Site her ziyaret edildiğinde verilen bilgilerin tekrar girilmesi gerekir ve bununla birlikte DCP Trust’ın internet üzerinden sağladığı bazı hizmetler gerektiği gibi çalışmayabilir veya Site’deki sayfaların bir kısmını görülemeyebilir.

İşbu Çerez Politikası’nı değiştirme hakkımız saklıdır.

İLETİŞİM

(0532) 266 14 10
[email protected]
İzzet Paşa Mah. Abide-i Hürriyet Cad. Biz Cevahir İş Merkezi Apt. No:158/4 Şişli, İstanbul - Türkiye